Janša ne bi razlagal kolegom iz tujine zakaj imajo njegove akcije posledice

 

Flag of the Socialist Republic of Slovenia (19...

Flag of the SR Slovenia (1945–1991) (Photo credit: Wikipedia)

J. Janša v Dnevniku: “V zadnjih dneh imam težave razložiti svojim kolegom iz Evrope, kako je možno, da je Slovenija v treh letih padla praktično iz vrha na dno in drugič, da tudi sedaj, ko še imamo možnost, da se iz tega rešimo, ni toliko zdravega razuma, sposobnosti in sodelovanja, da bi to tudi storili.“

Mogoče bi razlago lahko začel tako, da bi pojasnil zakaj on in njegovi ministri menijo, da ni teba spoštovati sodb evropskega sodišča in na kak način nas to povzdiguje.

Vinko Gorenak

…Sodba iz Strasbourga je seveda dokončna. Mnogi pravijo, da je direktno izvršljiva na proračun. Še posebej glasni so tisti, ki so na temo tako imenovanih “izbrisanih” naredili z državnim denarjem magisterije in celo doktorate. Vse lepo in prav. Toda že star ljudski pregovor pravi, da tam kjer ni še vojska ne vzame. In v proračunu denarja preprosto ni….

 

 Janša

… Predsednik vlade Janez Janša je včeraj v odgovoru na poslansko vprašanje Tamare Vonta (PS) med drugim ocenil, da naj za odškodnine izbrisanim odgovarjajo tisti, ki so 20 let zavirali poskuse SDS, da bi jih z ustavnim zakonom preprečila…

 

Ali pa bi jo lahko začel tako, da bi pojasnil na kak način uničevanje javnega šolstva veča blaginjo državljanov.

Dekani 11 fakultet: vladne namere vodijo v nacionalno katastrofo

Na mariborskih fakultetah avgusta brez plač? Turk: To ne more biti posledica zakona.

Obsojamo namero privatizacije javnega šolstva na račun kakovosti javnih šol.

 

Ali pa mogoče tako, da bi pojasnil kako grožnje z odstopom ali izjave lansirane v Evropo o tem kako v podnu so naše finance ojačajo naš mednarodni sloves.

Financial Times

Premier Janez Jansa himself, after all, first prompted the bailout talk the week before, warning Slovenia could “see a Greek scenario” if the opposition failed to back legislation to stabilise public finances.

 

Jože P. Damijan

…slovenske javne finance [je] nespretna in preveč iskrena komunikacija predsednika vlade stala natanko 1 milijon in 273 tisoč evrov, kolikor bo Slovenija morala odplačati več obresti na novoizdane zakladne menice…

 

Fantastično bi bilo tudi, če bi obenem še pojasnil kako je možno, da ga opozicija “blokira”, če ima 55 glasov v parlamentu in ignorira vse pomisleke javnosti, ko sprejema obsežne zakone brez kakršnihkoli analiz.

 

Mogoče bi lahko obenem še pojasnil Evropski in naši javnosti kako poizkusi revidiranja zgodovine in poveličevanja fašizma blagodejno vplivajo na percepcijo Slovenije v tujini.

 

Enhanced by Zemanta

[replaced malicious code]

About David Modic (admin)

We'll do this later
This entry was posted in gospodarstvo, Politika, SLO. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.