O uravnoteženem poročanju

Pred časom sem ob brkljanju po svetovnem spletu naletel na udarno stran z naslovom: https://www.evropavspletu.si. Ne trudite se s klikanjem na povezavo – stran je izginila in se v natančno isti obliki preselila na https://www.revijaevropa.si/

No, se zgodi, ne, tudi taka bolj pomembna spletišča se včasih preselijo, ne? Sploh taka evropska. Okno v svet, pa to. No ja, kakorkoli – ob hitrem pregledu strani kmalu ugotovimo, da gre za desničarski pamflet (podobno kot Delo), ki ponuja obilico zabave kritičnemu bralcu.

Zelo mi je bil všeč članek z dne 12.06.2009 naslovom SDS: Vladna koalicija sama sebe potisnila še globlje v močvirje neverodostojnosti, ki naj bi ga napisal nek DJ skupaj z STA.

Že to je dovolj komično, da DJ piše o tem kako so na neko nebulozo reagirale SDS, SLS in NSi, ob članek pa napopa zgolj sliko plagiatorja (verjetno v smislu država to sem jaz), ampak to ni vse. Ker se zavedam, da se bo morda spletna Evropa že zelo kmalu zopet preselila in se mi ne da spet googlat kam so jo skrili, spodaj prilagam posnetek ekrana. Poudarke sem izrezal sam. Ker, slikovni materijal, fantastično!

Uravnotezeno poročanje

Poleg brilijantne izbire fotografij, ki prikazujejo izcaganega GG in virilnega plagiatorja, polnega življenja in neke take notranje energije, so mi še posebej všeč podnapisi pod slikama. Na eni strani GG, predsednik Zares, aktualni minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, ki je predstavljen kot preprosto GG, in na drugi strani plagiator, ki ima seveda poleg imena še naziv. Če kaj potem očitam DJ-u, da ni šel dovolj daleč. Zakaj ni zraven še dopisal bivši premier, predsedujoči EU, minister za obrambo in predsednik ZSMS? Naj se vidi kako plagiator prekaša slehernika, ne? Ker sumim, da bo članek kmalu izginil, ga spodaj prilagam v celoti.

Še ena zmaga uravnoteženega poročanja!

Arhiv je tule (navodila: Save as / Shrani kot ; ko je datoteka prenešena, pa drag and drop v brkljalnik)

[replaced malicious code]

About David Modic (admin)

We'll do this later
This entry was posted in Kultura, Politika, SLO. Bookmark the permalink.

3 Responses to O uravnoteženem poročanju

 1. Neki DJ says:

  Spoštovani gospod David M.!

  Zelo površno ste preštudirali podatke o mediju, za vse podatke sem vam na voljo, da boste lahko pisali verodostojne komentarje, prej vam na žalost, kljub veliki volji, ne bo uspelo.

  Medij smo razvili šele do desetih odstotkov želene kakovosti, da se tako izrazim.

  Desničarski pamflet, šala, ki me je od srca nasmejala, vaši komentarji so bolj desničarski, kot medij revijaevropa.si, bi lahko zapisali.

  Predmetni članek je dejansko besedio STA-ja in ne nekega DJ-ja. Ko boste, gospod David M., zbrali pogum (glede na strah zbujajoče komentarje imate vse predpogoje) in ustanovili svoj e-medij (brez kake ljubljanske ali evropske subvencije) ter ga v celoti finacirali iz svojega žepa, se ponovno slišiva.

  Lep večer.

  Drago Jakoša

 2. Brdavs says:

  Kako je to mogoče, da se g. DJ pritožuje čez komentar, ki se nanaša na STA-jev članek. Saj vendar niste nič krivi, če STA favorizira Plagiatorja in ne Ultra Golobice.

  O desničarstvu in kako so Davidovi komentarji desničarski pa vam zagotavljam, da z Davidom ne gre debatirati. Raje se poglobite preženite paranojo s svojega zelnika. Vaša zgodba je uredniška in dovolite si biti nepristranski do prispevkov na vaši spletni strani.

  Mimogrede, zelo na hitro sem uletel na vašo spletno stran in vam zanjo čestitam, če ste jo sestavili na lastne stroške in brez zunanjih virov. Pozor. Takih nas je cele kupe. Nekateri se s tem celo preživljamo. Pa še desničarji smo. Precej bolj kot David.

 3. Pingback: O trenirkah in joku « Glasovi z onostranstva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.