O mehkem udaru

(c) https://maxink.wordpress.com/2009/10/

Tisto, ker ne gre neopaženo mimo nas, pa vendar se nam na videz neizogibno približuje, je prikrit vojaški udar. Janša, skupaj z ostalimi “partnerji” jemlje tisto, kar mu ne pripada – oblast. Dobra četrtina volivcev je volila zanj, ostali, ki so volili njegove priležnike, pa še niso povsem dojeli, kaj se jim dogaja. Empirično dokazljivo je, da so denimo tako volilci Desusa, kot DLGV, razočarani nad makiavelističnimi potezami, ki jih oba predsednika dotičnih strank vlečeta. Niti DLGV, niti DESUS ne bi bila več v parlamentu, če bi bile volitve danes (17.01.2012 bi DLGV podprlo le še 37% njihovih prejšnjih volivcev in 22.01.2012 bi jih podprlo le še 1.4% vseh volivcev), iz Desusa  izstopajo njihovi člani – to je verjetno zadosten pokazatelj, da se volivci počutijo pretentani.

Od poze sredinskosti se je DLGV odmaknila in se jasno profilirala kot stranka oportunizma, morda še to ne – le malo verjetno je, da bodo pod plagiatorjem kaj več kot satelit, ki ga bo na koncu strl in zavrgel, tako kot je to storil že v preteklosti – glej upad popularnosti SLS in N.Si na volitvah leta 2004 in štiri leta kasneje – N.Si je za časa kraljevanja SDS izgubila prib. 6% glasov (od 9.09% na 3.25%) in leta 2008 ni prestopila parlamentarnega praga, SLS je izgubila prib. 2% in se za las še uvrstila v parlament (s 6,82% v 2004 na 5,23% v 2008). Glede na to, da je desnica požrla samo sebe takrat, ko je bilo vladati lahko, težko pričakujemo, da bi tokrat Janša blagohotno delil moč z drugimi, ko je korito bolj kot ne, prazno.

DLGV igranje na srečo – volili so nas desničarji in levičarji. Karkoli naredimo, razen, da smo v opoziciji, nas bo stalo enega pola in stavimo, da je bilo desničarjev več, se bo morda izkazalo za preplitko – tudi desničarji ne marajo tako odkritih oportunistov (ironično, s tega stališča oboji volivci presegajo klasično delitev levo / desno. Ne glede na sučnost, ne marajo pocarjev). Spomin, ki ga imajo politiki je, kot kaže, kratek. To sicer velja tudi za mnoge volilce, vendar ne za vse.

Kaj pa pravi koalicijska pogodba o tem kaj se zgodi, če Janšo pravnomočno obsodijo na prvi stopnji? Če je nedolžen itak nima veze, če je tak provizo napisan v koalicijski pogodbi, ne? Kaj se zgodi, če ga pravnomočno obsodijo v tujini, ne pa v Sloveniji? Ali to pomeni, da je v zadostni meri izkoristil veze in moč nad slovenskim sodstvom; ali pa da so Slovenski sodniki dejansko boljši (bolj strokovni in pošteni) od tujih? In če so, zakaj potem Janševa izjava, da naše sodstvo ne funkcionira (in tule). Kaj je torej res, hmm….

V izjavah vodij desnih strank je vse polno sofizmov in cenene retorike.

Janez Janša: “Če bom pravnomočno obsojen, bom odstopil.
No ja, če bo obsojen, se bo pritožil. In potem še večkrat. In pred tem poskušal dobiti poslansko imuniteto (prvič 14.10.2010 , drugič 10.01.2012 ) in med tem računal, da bo prišel na oblast in sojenje ukinil. Dokler pa še ni na oblasti, pa mora nujno na sestanek s Tuerkom in ne na sodišče, čeprav je Tuerka prej konstantno ignoriral. Tudi njegova prisotnost v državnem zboru ne bi smela vplivati na udeležbo na obravnavi, saj se na poti v službo običajno izgubi in kam zavije – npr. na Kitajsko (denimo, jeseni 2010 je bilo 62 sej parlamenta, manjkal je 42-krat). Gospod se je tolikorat zlagal, da ne vidim kake potrebe po tem, da bi mu verjel tokrat (kot npr. da se ne dobiva po kavarnah, razen kak teden kasneje. Ali pa laganje o prepisu nepremičnin  ali pa na RTV, kjer se opraviči za laž o prejemu dokumentov o Patriji).

Janez Šušteršič: “…največja stranka je dala najmanjši input v to pogodbo – njihov vložek je bil na ravni treh strani, nato pa so bolj usklajevali pogajanja med ostalimi. ‘Očitno je bil cilj teh pogajanj, da se v pogodbo napiše vse, kar je potrebno za to, da mi s teh pogajanj ne bomo odšli in to nas na vsebinski ravni ni dovolj prepričalo,’ je dejal Šušteršič. “
Če prav razumem, torej: Najprej koalicijska pogodba ne vsebuje DLGV zahtev, ki so ekstremne, potem jih upošteva in vključi, vendar jim to ni všeč, ker jih upošteva? Parafrazirano torej: “V bistvu je bila Jankovičeva koalicijska pogodba skupek naših želja. Vse je upošteval. Zato je ne bomo podpisali.”

Virant: “Za tretjega človeka je prepozno”
Ko Tuerk predlaga tehničnega mandatarja, Virant reče, da je za to prepozno in da nimamo več časa, čeprav sam to predlaga pred desetimi dnevi (in Marka Voljča omeni poimensko).

“Na ugibanja, da ga predsednik Türk za mandatarja morda ne bi predlagal zaradi dokumentov o bombnem napadu v Velikovcu, pa je Janša odgovoril, da če bi bila osebna zamera razlog, da bo Slovenija še en mesec čakala na vlado ali šla na predčasne volitve, “ne ve, kakšnega predsednika imamo”.”
Parafrazirano: Če me Tuerk ne bo predlagal za mandatarja ker ni pripravljen požreti neskončnih poskusov poniževanj in potvorb (npr. famozni ponarejeni dokumenti o Velikovcu tule in tule in tule in tule) je malo čuden. Heh, ni dovolj, da izvedem mehki vojaški udar, tisti, ki jih ne maram se morajo ob tem ponižati. Drugače v tem ni nič sladkega. Tisti, ki se s temi stvarmi malo bolj ukvarjamo, vemo za kakšno osebnostni strukturo gre takrat, ko ta zmago razume samo kot popolno anihilacijo nasprotnika.

Erjavec: “Predčasne volitve bi bile katastrofa za državo.”
Predčasne volitve bi bile katastrofa za Desus in DLGV, za državo pa niti ne – nič slabše ne bi bilo, kot je že kako leto. Evropa bi nam prej ali slej vsilila tehnično vlado s tehničnim mandatarjem, kar bi pomenilo, da tisti, ki se mastijo zdaj, tega ne bi več mogli početi, raja pa bi še vedno tenko piskala. V tem smislu so edini, ki nasrkajo tisti, ki so bili do sedaj pri koritu.

Erjavec: “Sam bi najraje ostal poslanec, vendar se zavedam težke politične situacije in tega, da bi vlada težko delovala, ne da bi bili v njej predsedniki koalicijskih strank”tako da je bolje, da sem minister. Zato bi rad bil zunanji minister? Ni kaj, koga bolj kompetentnega že skoraj težko najdemo. Človeka, ki v dokumentarcu o Patriji prostodušno binglja z nogami s stola, medtem ko njegov sekretar odgovarja na vprašanja novinarja, ki jih minister tako ali tako ne razume. Ja, obrambni minister, ki mi res vzbuja zaupanje. Komaj čakam, da me zastopa lingvistični analfabet, ki je bodisi preneumen ali pa prelen, da bi svojo angleščino (de facto svetovni lingua franca) spravil vsaj na srednješolski nivo. Ne jamrajte mi o prevajalcih. Saj razumem idejo govori srpski i razumije te ceo svet, ampak tako kot se posmehujemo njej, se lahko tudi tezi, da če na uradnih sestankih govoriš Slovensko, to naredi na ostale vtis pravega patriota. Ne, to ostalim pusti vtis, da se ti ne da slediti pravilom dobrega okusa.

Potencialni zunanji minister je pravi renesančni človek, ki se enako znajde pri vodenju kateregakoli ministrstva, no ja, pač tistega, ki ostane. Kaj mi to pove o potencialnem mandatarju in o njegovem odnosu do Slovenije? Kako bi nas lahko še bolj ponižal pred svetom, kot da mu na pot postavi človeka, ki nas sprašuje kdo je pa sedaj klovn, ko zrušijo Jankoviča. Še vedno ti, Karel, še vedno ti. Ne razmišljaj preveč, raje pleši, kot ti narekujejo in tako te bomo vsi vedno bolj spoštovali.

[replaced malicious code]

About David Modic (admin)

We'll do this later
This entry was posted in Politika, SLO. Bookmark the permalink.

5 Responses to O mehkem udaru

  1. Mietzsche says:

    Tako je prav! Zmleti brez milosti

  2. mrT says:

    Vojaški udar? Končno! Na mojo veliko žalost pa se to seveda ne bo zgodilo, pa tudi če bi se, je glavni akter JJ, kar pomeni da bo edina sprememba v državni upravi to, da bomo zamenjali levičarske “crackheaded dogfuckers” z desničarskimi “alcoholic childfuckers”. Sprememba, vredna vsega objokovanja…

    Glede na to, da je desnica požrla samo sebe takrat, ko je bilo vladati lahko, težko pričakujemo, da bi tokrat Janša blagohotno delil moč z drugimi, ko je korito bolj kot ne, prazno.

    Desnica požrla samo sebe? Opa? Jože Duhovnik je sorry ass pezde, ki se ga že od leta 1990 poskušajo znebiti levi in desni. Njegovi izlet na desni strani (KDS, se kdo spomni?), ki je požrl polovico izgube na NSijevi strani in pa strah volilcev (da so volili verjetnejšega nasprotnika) pred triperesno deteljico Pahor – Golobič – Kresal, ki je požrl drugo polovico ni ravno prvovrsten primer “žretja samega sebe”. Razpad triperesne deteljice in nadaljevanje gnitja levice pri podpori Jankoviču po njegovi zmagi je veliko boljši primer “žretja samega sebe”.
    Zdaj pa k stvari:
    Glede na to, da sem odkrit volilec desnice moram skrušeno priznat, da imaš čisto prav. Prav zaprav mi ni jasno, zakaj ta silna sla po oblasti nad to podrtijo, ki ji rečemo Slovenija. Mene Zoki na volitvah ni niti malo prepričal v svoje sposobnosti, mi pa je ogromno o njem povedal njegov obraz, ko je izvedel, da je zmagal. Za trenutek je z njega izginil idiotski nasmeh… To je bil trenutek, ko sem se zavedel, da Zoki ni budala. Zoki da VE, kam je zabredel in da NE VE, kako bo prišel iz govna. To, da je JJ tako veselo hlastnil po oblasti 69 dni za tem pa (kljub pobožnim željam pišočega) pomeni, da NE VE, kam je zabredel in da NE BO prišel iz govna. Tokrat bo (kot vedno do sedaj) desnica potegnila takratko. Prav jim je, kaj so pa nesposobni.

    Ko Tuerk predlaga tehničnega mandatarja…

    Oh, lepo prosim. Priznaj, da je potegnjeno iz pete. Tuerk ni verodostojen in posveta vreden uporabnik kisika. To je prvič dokazal s temle komentarjem https://24ur.com/novice/slovenija/nismo-rekli-zlocinu-zlocin.html že pred leti, sedaj pa se suče okoli Janše kot mačka okoli vrele kaše. Če bi bilo možno bi poskusil najti kakšno zajetno stenico iz lastnega modroca, ki bi jo predlagal za mandatarja, samo da ne bi prišel na oblast Janša. Česa takega si predsednik države ne sme privoščiti. S tem ovinkarjenjem je dokazal, da je “aparatčik” levice pravi nevretenčar. In to ni navijanje za ljigavega Viranta.

    Sve u svemu…
    Mislim, da imamo pri trenutni situaciji v resnici levi in desni prst v riti. Težava je samo v tem, da se desničarji ne zavedajo (jaz se), da je tole samo timeout, v katerem se bo levica organizirala, desnica pa potonila globlje proti dnu gnojne jame. Konec koncev je JJ-jev prevzem vajeti voda na miln levičarjem:
    1. Tik preden so spizdili so kadrirali svoje za nedoločen čas. Tudi če jih JJ vrže bodo vlekli mastne odpravnine.
    2. Situacija je tako v pizdi, da je dobro namestit žrtveno jagnje. Super, da se en desničar tolk vleče k koritu. Bo vsaj on kriv.
    3. Imeli bomo 1-2 leti časa, da se organizira levica, kar ne bo težko glede na to, da se bo tokrat desnica res požrla.

    Mislim, da se stvari dolgoročno (na mojo žalost) ne bi mogle bolje odvijat za levico in da je desnica na poti katarzične pogube.

    • David Modic says:

      MrT :).

      Hvala. Kot si sam enkrat napovedal (in se jaz globoko strinjam) bi oba v Ameriki volila demokrate. Ce se spomnis sva se pol preseneceno strinjala tudi v tem, da naju v bistvu zanimajo iste vrednote (spostljiv odnos do socloveka; posteno placano delo; pomagati tistim, ki ne zmorejo sami itd). Potem sva – kako bogokletno – ugotovila, da med komunizmom in krscanstvom v nekaterih pogledih ni razlik.

      In to naju lepo pripelje do bistva – problem so ljudje, ki naju (ne) zastopajo, ne pa filozofija / politika. Ves, kaksno diagnozo ima po mojem mnenju plagiator – vmes sem imel priloznost govoriti z ljudmi, ki ga bolje poznajo in moja diagnoza je le se potrjena (izza kamer je prijeten, karizmaticen, napolni prostor s svojo osebnostjo…)

      D

  3. mrT says:

    Mogoče bi bila celo libertarca.

    Jaz sem nad novo slovensko vlado namreč ravno toliko nezadovoljen (kar me zelo preseneča), kot bi bil, če bi vlado prevzel Jankovič. Iz tega sklepam, da (tako kot Tuerka ne jemljem kot mojega predsednika) – da ta vlada ni moja vlada.

    Ne vem, lahko je vse skupaj malo razcepljeno, ampak Slovenija še daleč ni pred podnom. Preden usekamo v poden bomo morali prebavit ostanke levice (ki že oreng zaudarjajo) in ostanke desnice, ki bo pričela z resnim gnitjem najkasneje v letošnjem letu. Ta vlada pade najkasneje 2013.

    Jaz imam občutek, da vsi subjekti -. firme, država, zasebniki – prav vsi po malem računajo z 21 decembrom. V stilu “zažurajmo do nule, itak ne bo treba plačat računov”.

    Podrtija te dežele bo velika, eni in drugi akterji pa bodo imeli polne offshire račune. In nikomur nikoli ne bo odletela glava. Nikomur. Fasal jih bomo pa (itak) mi.

    • David Modic says:

      Mr. T. 🙂
      Kot sem komentiral v svojem zadnjem postu – predvidevam, da bo plagiator na koncu spokal v Avstralijo in pustil svojim podanikom, da se ukvarjajo s pogoriscem in besom ljudi. Who will be left holding the bag?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.